Ovo-lacto-vegetarienii si vegetarienii care mananca si peste


Ce trebuie sa stim despre vegetarieni? Ca unii sunt vegetarieni 100%, complet dependenti de vegetale si neconsumatori de produse de origine animala.

Mai sunt si ovo-vegetarienii, care consuma vegetale + oua

Mai sunt si lacto-vegetarienii, care consuma vegetale + lactate

Urmeaza ovo-lacto-vegetarienii, care consuma vegetale + oua + lactate

Si mai sunt si ovo-lacto-vegetarienii care consuma si peste. Imi place sa le spun pescarieni insa tot vegetarieni sunt pentru mine.

dsc_0431

Ideea de baza este ca ii iubim pe toti, indiferent ca sunt ovo, lacto, pescarieni, flexitarieni (vegetarieni part-time). Important este ca au facut primul pas, pe care multi altii nu il vor face niciodata. Si important este ca le pasa de sanatatea lor, de binele animalelor si al planetei incat sa faca o diferenta in viata lor.

Si nu e usor deloc. Nici eu nu am trecut la veganism din prima incercare. Am fost flexitariana (vegetariana part-time). Apoi pescariana, apoi ovo-lacto si apoi vegana. Insa totul a durat cativa ani. Nu am renuntat dintr-odata insa nu spun ca acest lucru ar fi gresit sau corect. Cred ca trebuie sa va ascultati corpul, sa va faceti analizele mereu, sa luati suplimente de calciu si vitamine si sa faceti lucrurile natural, sa va fie bine.

Stiu ca veganii sunt foarte sanatosi. Insa nu trebuie sa neglijam ca sunt si vegani care nu se ingrijesc de sanatatea lor. Daca esti vegan nu inseamna automat ca esti mai sanatos. Cunosc vegani care mananca burgeri vegetali, cartofi prajiti si sucuri daunatoare cel putin de 5 ori pe saptamana. Asa ca nu tot ce pare ca straluceste este de aur 🙂

Pana la veganism, salutam si vegetarienii! Sa fiti sanatosi, cat mai multi si sa priviti mereu in fata, catre veganism 🙂 S-ar putea sa va placa si mai mult si nu mai este decat un pas.

In linii mari, diferenta dintre un vegetarian si un vegan este ca veganul nu consuma nici miere, nici nu poarta articole vestimentare din lana, blana samd. Nu cumpara pantofi de piele naturala, nu foloseste cosmetice testate pe animale si nu numai. Mai sunt cateva diferente si promit sa le colectionez intr-o postare separata in curand 🙂

Sa aveti succes in tot ce faceti si multa sanatate 🙂

 

Advertisements

2 thoughts on “Ovo-lacto-vegetarienii si vegetarienii care mananca si peste

 1. Cre este diferenta dintre vegani si vegetarieni 100%? Eu stiam ca primii mananca doar hrana vegetala neprocesata termic. Astfel incat ori nu stiu eu diferenta dintre vegani si vegetarieni 100%, ori cei despre care amintesti ca mananca si cartofi prajiti pot fi numiti cel mult vegetarieni (dar in niciun caz vegani)!

  Like

  1. Veganismul este mai curand un stil de viata intretinut de principii etice: sa nu facem rau animalelor si atunci nu le exploatam. Ei nu consuma nimic de origine animala, nici miere, nici nu folosesc blana, lana, piele de animal, posete din piele de crocodil samd.

   Vegetarianismul este mai curand o dieta insa nu inseamna ca vegetarienii nu tin la principii etice: sa nu facem rau animalelor, sa nu poluam mediul, sa nu distrugem planeta. Ei pot consuma miere si pot folosi si piele, matase samd.

   Exista mai multe tipuri de vegani: raw-vegani (mananca doar crud), vegani de weekend (si in rest sunt vegetarieni), vegani Paris (mananca vegan tot timpul, cu exceptie cand sunt in vizita la prieteni si atunci mananca ovo-lacto-vegetarian).

   Exista mai multe tipuri de vegetarieni: ovo-vegetarieni, lacto-vegetarieni, ovo-lacto-vegetarieni, pescarieni (mananca si peste), flexitarieni (vegetarieni part-time) si vegetarieni completi. Cei completi sunt ca si veganii doar ca mai consuma miere si poarta haine de piele. Asta nu inseamna ca si poarta. Nu am intalnit niciodata vegetarian care sa poarte articole vestimentare din piele naturala, blana samd. Faza cu mierea este discutabila si stiu vegetarieni care consuma miere fara stres. In acelasi timp, veganii nu consuma miere sub nicio forma.

   Sa stii ca vegani sunt si cei care mananca cartofi prajiti 🙂 Doar ca nu sunt 100% sanatosi si nici nu sunt raw-vegani. Dar tot vegani sunt fiindca cartofii prajiti sunt vegetale. Asta daca nu au fost prajiti in untura 😐

   Daca mai ai intrebari, sunt aici oricand, cu mare placere! 🙂

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s