Gallery

Cartofi la cuptor in stil provencal: Reteta vegana simpla


Am primit de curand un pachet de ierburi provencale si sunt tare fericita cu el in bucatarie. Face minuni in orice mancare il adaugi iar astazi m-am decis sa incerc sa il combin cu niste cartofi rosii si cu morcov, praz si ciuperci.

Reteta este vegana si este foarte simpla. Non-veganii o pot prepara in timpul postului si in perioadele in care vor sa aiba mai multa grija de sanatatea lor, renuntand la carne si orice alte produse de origine animala.

dsc_0934

 

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru a prepara una dintre cele mai simple retete culinare vegane:

1 kg de cartofi rosii sau albi
1 radacina de pastarnac pentru aroma
1 radacina de patrunjel pentru aroma
1 fir de praz pentru aroma
2-4 morcovi tineri
3-4 linguri de ulei
sare, piper, verdeturi uscate provencale daca aveti.

Reteta vegana de cartofi provencali la cuptor: Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie rondele. Radacinile de pastarnac si de patrunjel se taie pe lung, sferturi. Se amesteca toate legumele cu verdeturile provencale sau cu amestec de oregano, cimbru, busuioc, sare, piper. Se adauga 3-4 cani de apa si se da totul la cuptor la foc mediu.

Nu va pot spune cat sa lasati tava la cuptor fiindca nu stiu cum arde al vostru fata de al meu. Nu am cuptor cu afisaj digital. Il potrivesc eu asa cum cred ca ar trebui si de cele mai multe ori iese mancarea ca la carte.

dsc_0975

 

Ce va pot spune este ca aceasta este una dintre cele mai simple mancaruri vegane. Tai toate legumele si le dai la cuptor. Uiti de ele pana cand sunt gata. Si o sa stii ca sunt gata fiindca mirosul te zapaceste din primele 30 de minute de cand dai drumul la cuptor. Se simte pana la 3 etaje sub mine si asta nu poate spune decat un singur lucru: mancarea vegana nu este niciodata plictisitoare sau fada daca pui un pic de imaginatie si suflet in ceea ce faci πŸ™‚

PS: Ramona, multumesc pentru verdeturi! Geniale πŸ™‚

Advertisements

6 thoughts on “Cartofi la cuptor in stil provencal: Reteta vegana simpla

    1. E diferenta intre vegan si raw-vegan. Totul crud, netratat termic se foloseste in raw-veganism. Eu inca nu sunt raw-vegana. Consum si cruditati, e adevarat, insa in cantitate destul de moderata.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s