Gallery

Ostropel de ciuperci: Cea mai gustoasa reteta vegana pentru zeci de combinatii culinare


Ostropel de ciuperci cu piure de cartofi, ostropel de ciuperci cu paste, cu piure, pe paine, cu mamaliga, langa salata de varza, cu lipie libaneza, intre foi de lasagna :))) Si lista poate sa continue in mod uimitor pentru vegani si vegetarieni. Este unul dintre cele mai versatile feluri de mancare din lume.

Cat despre gust, mananci pana te opreste cineva :)) Nu faceti in cantitati mari decat daca impartiti masa cu cineva.

 

ostropel de ciuperci, perfect ca umplutura pentru foile de lasagna vegana
ostropel de ciuperci, perfect ca umplutura pentru foile de lasagna vegana

Cum fac cel mai simplu ostropel de ciuperci? Sotez ciupercile intr-o tigaie cu 3-4 linguri de ulei si cu o cescuta de apa. Astept sa lase apa lor si apoi sa scada. Invart mereu. Adaug 5-6 catei de usturoi. Incepe sa miroasa ca in Moldova, acasa la matusa mea :)) Adaug sare si piper si apoi, cand ciupercile sunt gata, adaug sos de rosii, suc de rosii, paste de tomate, orice 🙂 Chiar si rosii proaspete, daca aveti in casa, le puteti folosi.

Amestec mereu. Adaug inca putina apa si astept sa scada apa, in timp ce amestec pentru ca nu vreau sa se lipeasca ciupercile de tigaie.

Adaug busuioc, oregano sau patrunjel. Mai adaug la final inca 2 catei de usturoi pisati marunt si sting focul.

 

Acest ostropel de ciuperci reprezinta o garnitura esentiala pentru vegani si vegetarieni pentru ca este foarte satioasa si hranitoare. Daca nu stiati, va spun eu ca ciupercile sunt denumite si “carne vegetala”, din simplul motiv ca asigura aport nutritiv mare.

dsc_0462

Ostropelul de ciuperci rezultat se poate ingrosa cu faina de orez sau cu faina de grau, daca doriti! Eu nu ingros deloc. Il mananc asa cum este si nu rezista mult, va rog sa ma credeti :)) Sotul meu il mananca pana sa il adaug in paste. La modul cel mai serios, trebuie sa ascund ostropelul de ciuperci de el pana punem masa :)))

Combinatii bune de tot pentru ostropelul de ciuperci:

  • ostropel de ciuperci cu piure de cartofi
  • cu paste fierte al dente
  • langa orez
  • langa mamaliga
  • pe paine de casa sau felii bagate la cuptor
  • in wrap de lipie libaneza
  • cu galete de orez
  • intre foi de lasagna, la cuptor: cea mai tare lasagna de ciuperci, vegana 100%

    dsc_0247

Mai sunt si alte combinatii perfecte pentru acest tip de mancare vegana foarte versatila. Va recomand sa aveti mereu ciuperci in casa. Nu le consumati in cantitate prea mare, totusi. Niciun exces nu e bun, oricare ar fi alimentul pe care il iubim 🙂

Va salut cu drag si va doresc sanatate mai presus de orice!

Advertisements

2 thoughts on “Ostropel de ciuperci: Cea mai gustoasa reteta vegana pentru zeci de combinatii culinare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s