Gallery

Orez cu ciuperci si salata de sfecla rosie. Cea mai gustoasa cina vegana ever :)


Nu as putea sa pun alta cina vegana pe locul 1. Nimic nu intrece acest fel de mancare in ceea ce priveste gustul, aroma, consistenta, felul in care te simti dupa ce mananci (digestiv)… Si nu numai. As vrea sa incercati aceasta mancare speciala ca sa va puteti convinge cat este de buna, sanatoasa si usor de preparat.

dsc_0079

Si as vrea sa luati in considerare ciupercile mai mult decat o faceti deja. Ciupercile au minerale, vitamine, antioxidanti necesari pentru organism. Concureaza fara nicio grija cu orice fel de produs animal la aceasta categorie. O mana de ciuperci fac mai mult decat va imaginati. Iar gustul este genial daca stiti sa le sotati la foc mic, cu putina apa, cu putin ulei de floarea soarelui virgin, cu sare si piper. Este magic, va rog sa ma credeti 🙂

Cum prepar eu cina vegana pe care o laud cu orice ocazie: iau orez cat doresc eu si il pun la inmuiat dupa ce l-am spalat in mai multe ape. Iau ciuperci champignon cate doresc eu (in functie de cati oameni sunt la masa) si le spal, nu le decojesc de pielita si nu le arunc coditele. Spal sfecla si o pun la fiert intr-o oala mare cu apa rece.

 

Orezul se pune in tigaie cu 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui si o cana de apa. Invartim mereu si lasam focul mic spre mediu. Nu lasati orezul sa se prinda. Invartiti mereu caci asa se formeaza ceea ce italienii numesc risotto, ulei cremos. Noi nu vom pune branza, asa cum fac ei.

Separat, sotati ciupercile champignon in 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui si o cescuta de apa. Isi lasa ele apa lor si atunci cand toata este evaporata si ciupercile devin lucioase, sunt gata. Daca doriti, adaugati oregano, busuioc, cimbru, orice va place.

dsc_0321-2

Cand orezul este gata, adaugati ciupercile inauntru sau lasati-le separat, langa orez, asa cum doriti. Eu adaug in orez si o lingura de curry si putina sare. Curry-ul meu nu este sarat si nici picant, deci perfect pentru copii.

 

Sfecla fiarta se decojeste, se da pe razatoare si se adauga zeama de lamaie, sare si ulei. Eu pun si piper in castronul meu de salata. Fiica mea nu mananca salata cu piper. Piperul poate sa inflameze sistemul digestiv al copiilor.

Cina este gata si este vegana 100%. Orezul este satios si plin de nutrienti. Ciupercile aduc aport mare de proteine, magneziu, seleniu si nu numai. Sfecla este plina de fier, fosfor, magneziu si vitamine. Nu exista masa mai bogata si mai gustoasa decat aceasta. Este ceva nemaipomenit, va garantez.

Sa aveti pofta si sanatate mai presus de toate!

Advertisements

4 thoughts on “Orez cu ciuperci si salata de sfecla rosie. Cea mai gustoasa cina vegana ever :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s