Gallery

3 proteine vegetale de nota 10: Alimente esentiale pentru vegani si vegetarieni


Avem nevoie de proteine si pe cele mai bune le gasim mereu in vegetale. Azi vreau sa va prezint cateva date concludente despre ciocolata, seminte de canepa si alune de padure.

Alunele de padure contin proteine, fibre, calciu, fier, potasiu, nu contin colesterol. Alunele de padure te feresc de cancer pentru ca ele contin antioxidanti esentiali care distrug celulele nefunctionale si ajuta la formarea de noi celule.

dsc_0227

Ciocolata neagra este si ea plina de antioxidanti, flavonoizi, previne cancerul si bolile de inima, previne imbatranirea prematura, indeparteaza depresia si ajuta la sporirea nivelului de colesterol bun. Ciocolata contine proteine in cantitate mai mica insa tot e bine. Consumati-o cu incredere daca este neagra si nu contine arome si coloranti.

Semintele de canepa sunt si ele de mare ajutor pentru vegani. Reprezinta una dintre cele mai puternice surse de proteine vegetale din lume. Folosim semintele de canepa in salate, in budinci, in clatite vegane, in prajituri, in batoane energetice sau ca atare, mancate cu lingura. Recomandarea specialistilor este de 2 linguri pe zi pentru un aport optim de proteine.  Semintele de canepa sunt esentiale pentru ca ofera 8 aminoacizi pe care organismul uman nu ii poate produce. Mai mult, veganii trebuie sa stie ca semintele de canepa sunt o sursa incredibila de omega 3 si omega 6 🙂

Asa ca in loc sa mancati peste, puteti manca seminte de canepa si va luati nutrientii de calitate necesari.

Proteinele vegetale sunt de calitate buna si sunt de ajutor pentru organism. Ajuta la formarea muschilor, la dezvoltarea creierului, combat depresia si nu numai. Lista de beneficii nu se termina aici.

Cititi aici mai multe despre proteinele vegetale:

3 bauturi proteice vegane. Bauturi naturale, facute in casa, din ingrediente simple

27 de surse naturale de proteine pentru vegani si vegetarieni

 

Mult succes si sanatate inainte de orice!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s