Gallery

Orez mexican delicios: Reteta vegana excelent de simpla :)


Orezul mexican se afla pe lista noastra de meniu cel putin o data pe saptamana, daca nu chiar mai des. Ideea este tare simpla: orezul este satios iar legumele variate reprezinta o ocazie buna sa iti iei aportul de vitamine, minerale si antioxidanti chiar daca ideea de legume nu te incanta la maxim.

In orezul mexican, eu pun ardei kapia, morcov, mazare, fasole pestrita, fasole verde si porumb. Mai variez, in functie de ce legume am in casa.

dsc_0317

 

Ingredientele pentru orez mexican: orez de care va place, cantitati variabile de ardei kapia, morcov, mazare, fasole pestrita, fasole verde si porumb, ulei de care doriti, sare, curry sau doar curcuma/ turmeric.

Reteta de orez mexican vegan: Orezul se pune la fiert in apa si 2-3 linguri de ulei. Amestecati mereu.

Legumele se soteaza 2-3 minute, tinand cont ca fasolea boabe, fasolea verde si morcovul sunt deja fierte. Dupa ce le sotam le adaugam in orezul deja fiert si doar amestecam impreuna cu o lingurita de curry, sare si alte verdeturi aromatice, daca doriti. Stingem focul si servim alaturi de o salata racoritoare de sfecla rosie fiarta si asezonata cu otet sau lamaie.

Pofta mare si spor la retete culinare vegane/ vegetariene/ de post 🙂

Daca v-a placut reteta sau stiti cum poate fi imbunatatita, puteti sa lasati un comentariu mai jos. De asemenea, puteti sa descoperiti noi retete culinare vegane pe email sau sa dati like paginii de Facebook Vegantini. 

Advertisements

One thought on “Orez mexican delicios: Reteta vegana excelent de simpla :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s