Gallery

Paste cu dovlecei si rosii cu salata de valeriana: Vegan, simplu si gustos


Nimic mai simplu decat o portie de paste cu dovlecei si rosii alaturi de o salata de valeriana. Va invit sa preparati una dintre cele mai gustoase retete culinare vegane din lume, una pe care eu o prepar de cel putin 2 ori pe saptamana, la cererea fiicei mele 🙂

De ce ingrediente aveti nevoie: Paste de grau dur cca 500 de grame, 2-3 dovlecei tineri, 1 ceapa, 5 catei de usturoi, 3 rosii sau 300 de grame de sos de rosii, busuioc, valeriana, ulei, sare.

Pastele se fierb al dente si apoi se lasa la scurs si la racit.

dsc_0231

Separat, intr-o tigaie sau intr-o oala, calim ceapa si usturoiul doar 10 secunde la foc iute. Dam focul la mic, adaugam dovleceii tocati marunt. Dupa 2 minute, adaugam rosiile tocate sau sosul de rosii, o cana de apa si lasam sa scada la foc mic. Mai adaugam la final 1 catel de usturoi pentru aroma intensa, sare si piper daca doriti.

Pastele se adauga in tigaia cu sos si totul se serveste alaturi de salata de valeriana cu sare, ulei, zeama de lamaie si optional masline 🙂

Sa aveti pofta si sanatate mai presus de orice!

Daca v-a placut reteta sau stiti cum poate fi imbunatatita, puteti sa lasati un comentariu mai jos. De asemenea, puteti sa descoperiti noi retete culinare vegane pe email sau sa dati like paginii de Facebook Vegantini. 

Advertisements

5 thoughts on “Paste cu dovlecei si rosii cu salata de valeriana: Vegan, simplu si gustos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s