Gallery

Paste integrale cu ciuperci si sos de rosii cu busuioc: Reteta vegana rapida


Va invit sa preparati una dintre cele mai rapide si simple retete culinare din lume: pastele cu ciuperci. Combinatia este geniala si ca gust dar si ca aport nutritiv. Pentru vegani si vegetarieni, clar este o mancare buna, inspirata 🙂 E satioasa si aduce nutrienti necesari.

dsc_0465

De ce ingrediente avem nevoie: ciuperci champignon sau pleurotus 500 de grame, paste 500 de grame, o ceapa, 400 de ml de sos de rosii, 6-7 catei de usturoi, busuioc proaspat, sare, piper, ulei de masline.

Ciupercile se spala si apoi se soteaza cu 3 linguri de ulei de masline si o cana de apa. Lasam sa scada toata apa si cand ciupercile sunt lucioase si gata, stingem focul. In general, cam in 30 – 45 de minute, la foc mic-mediu, ciupercile ar trebui sa fie gata. Nu sunt adepta ciupercilor crude sau nefacute termic 🙂

Separat, sotam ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline si o cescuta de apa. Adaugam sosul de rosii, sarea si piperul si inca o cana de apa. Lasam la foc mic sa scada si cam in 15 minute, sosul este gata.

Imbinam sosul cu ciupercile si cu pastele fierte al dente si servim cat e cald, cu busuioc proaspat alaturi 🙂

Sa aveti pofta si spor la retete culinare vegane, vegetariene si mancare de post!

Daca v-a placut reteta sau stiti cum poate fi imbunatatita, puteti sa lasati un comentariu mai jos. De asemenea, puteti sa descoperiti noi retete culinare vegane pe email sau sa dati like paginii de Facebook Vegantini. 

Advertisements

4 thoughts on “Paste integrale cu ciuperci si sos de rosii cu busuioc: Reteta vegana rapida

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s