Gallery

Mic dejun vegan: Wrap de lipie libaneza cu humus si spanac proaspat


Cateva idei de mic dejun vegan v-am prezentat de curand si de cate ori ma uit peste aceste idei, imi dau seama cat de mult conteaza sa fii creativ, sa iti pui imaginatia la treaba, sa vrei sa creezi ceva nou.

In primele mele saptamani de veganism, ma bazam enorm pe tarate de ovaz cu lapte de migdale. Sau cafea si banana. Chiar nu mai reuseam sa trec peste aceasta perioada :)))

Si desi iubesc si acum ideea de a manca o banana la micul dejun, pot sa spun ca mi-am imbogatit orizontul cu noi idei de mic dejun vegan.

Azi mananc wrap de lipie libaneza cu humus si cu spanac proaspat tocat.

dsc_0026

Reteta de humus este simpla de tot. Fierbem nautul in mai multe ape, la foc mediu, pana cand se striveste praf intre degete. Cand este perfect facut, il lasam sa se raceasca, nu ii aruncam apa. Punem in tocator o cantitate potrivita de naut fiert, adaugam 3 linguri de tahini (pasta de susan), 5 linguri de ulei de masline, sare si un praf de chimion, 2-3 catei de usturoi. Mixam si dam pasta rezultata deoparte. Procedam asa cu restul boabelor de naut pana cand se termina oala de naut fiert. Eu fac in jur de 500 de grame de naut crud la fiert, intr-o singura tura. Vreau sa imi ajunga minim 3 zile. Dupa aceasta perioada tinde sa se acreasca chiar daca a stat numai in frigider. La 500 de grame de naut, bag cam 5 ture de tocator fiindca al meu e mic.

dsc_0029

Asta e tot. Humusul e gata. Puneti-l la frigider si cu capac pe bol ca sa nu prinda mirosuri straine.

Adaugati humus pe o lipie libaneza si peste puneti spanac proaspat tocat. Adaugati sare si piper si chiar si o lingura de ulei de masline si za’atar daca aveti. Rulati precum o shaorma si mancati pana va saturati 🙂 Luati doua si la pachet la serviciu 🙂

Pofta buna si nu uitati ca puteti face si alte combinatii, nu doar cu spanac, ci si cu salata verde sau rucola, valeriana si nu numai!

Daca v-a placut reteta sau stiti cum poate fi imbunatatita, puteti sa lasati un comentariu mai jos. De asemenea, puteti sa descoperiti noi retete culinare vegane pe email sau sa dati like paginii de Facebook Vegantini. 

Advertisements

One thought on “Mic dejun vegan: Wrap de lipie libaneza cu humus si spanac proaspat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s