Gallery

Reteta vegana simpla: Dovleac sotat cu mazare si ceapa rosie


Iei 200 de grame de mazare congelata, 200 de grame de dovleac placintar taiat cuburi, 1 ceapa rosie mare, verdeturi aromatice, sare si piper.

Dovleacul tocat marunt se soteaza intr-o tigaie incapatoare cu 2-3 linguri de ulei de masline si o cana de apa la foc mic pana cand este gata, complet facut. Adaugam mazarea si mai punem o cescuta mica de apa. Punem capacul si lasam la foc mic 2 minute, nu mai mult. Vrem ca mazarea sa se innabuse, nu se sa faca piure. La final, adaugam ceapa rosie tocata marunt, verdeturile, sare si piper dupa gust.

dsc_0354

Aceasta reteta culinara este 100% vegana si va garantez ca este foarte gustoasa si satioasa. Alegeti un dovleac placintar copt, aromat, care sa imprastie parfum tipic de dovleac de placinta. Din pacate, eu am prins de aceasta data unul care nu prea miroase a dovleac placintar si este si normal pentru ca nu l-am luat in sezon si nici nu este romanesc. Am riscat.

In linii mari, dovleacul sotat cu mazare este o mancare vegana rapida, foarte simpla, potrivita pentru cei care doresc ceva nou fata de clasica mazare cu ceapa rosie. Cateva cuburi de dovleac placintar dau o aroma aparte, schimba consistenta si ofera putina varietate.

Dovleacul placintar este foarte sanatos, echilibrant pentru sistemul digestiv, detoxifiant pentru organism. Contine fibre, vitamina C, vitamina A, vitamina E, magneziu, calciu, mangan, zinc.

Mazarea este o sursa importanta de calciu, mangan, fier, zinc, vitamina A, vitamina C, multe B-uri, vitamina K, fibre si nu numai.

Ceapa rosie este si ea o sursa incredibila de antocianina, extrem de puternica impotriva cancerului 🙂

Sa fiti sanatosi si spor la retete culinare vegane, vegetariene si de post!

Daca v-a placut reteta sau stiti cum poate fi imbunatatita, puteti sa lasati un comentariu mai jos. De asemenea, puteti sa descoperiti noi retete culinare vegane pe email sau sa dati like paginii de Facebook Vegantini. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s