Gallery

Fasole batuta cu ceapa rosie si usturoi: reteta delicioasa si rapida


Desi humusul este pe primul loc intotdeauna, sunt zile cand pregatesc un bol de fasole batuta cu ceapa rosie si usturoi proaspat. Este o mancare vegana exceptionala, sanatoasa, simpla, modesta, foarte hranitoare.

Fibre, vitamine, minerale, toate se gasesc in fasole. Prefer fasolea marunta, alba, romaneasca. 

Cum prepar cea mai simpla reteta de fasole batuta? Spal fasolea in mai multe ape. O las la umflat. Schimb apa din nou peste 2-3 ore. O pun la fiert si o las sa dea cateva clocote si apoi schimb din nou apa. Pun apa rece. Dau din nou pe foc si las cateva clocote si schimb apa din nou.

Adaug apa rece si las la fiert pana cand bobul se face praf intre degete. Las fasolea la racit.

Cand e rece, o blenduiesc impreuna cu ceapa rosie si usturoi, sare, piper si ulei de masline. 

Servesc pe paine integrala, in lipie libaneza, langa mamaliga sau chiar langa orez sau paste 🙂

Pofta buna si spor la retete culinare vegane, vegetariene si de post!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s