Gallery

Sarmale vegane si ardei umpluti vegani in cea mai simpla reteta cu putinta


Ingrediente necesare: 200 de grame de bulgur, 2 cepe albe uscate, 1 morcov mare, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de morcov, o cescuta de seminte de dovleac, o cescuta de seminte de floarea soarelui, o cescuta de seminte de susan, oregano, busuioc, cimbru.

Cum procedezi: calesti ceapa cu morcovul in ulei de floarea soarelui la foc mic, timp de 2 minute. Adaugi o cana de apa. Adaugi bulgurul si amesteci mereu la foc mic. Mai adaugi o cana de apa si apoi pui capacul timp de 10 minute. Mai amesteci din cand in cand si mai adaugi apa daca e nevoie.

Adaugam verdeata tocata marunt si semintele. Stingem focul. 

Ardeii au fost spalati, goliti de seminte si opariti in apa fierbinte timp de 2-3 minute. Vrem sa fie moi si sa ii umplem cu usurinta. Foile de varza murata se spala si se lasa la scurs.

Rulam sarmale si umplem ardeii pana aproape de capatul lor. Asezam totul in oala si la final punem cateva frunze de varza murata. Adaugam 2-3 cani de apa si apoi dam la foc mediu la cuptor.

Ne dam seama ca sunt gata cand umplutura este perfect facuta. Bulgurul trebuie sa se umfle pana la marimea lui maxima. Daca ati mai gatit cu bulgur, stiti sigur cum trebuie sa arate.

Daca nu gatiti cu bulgur, la fel se pot face sarmalele vegane si cu orez sau chiar cu cous-cous. Merg de minune si cu hrisca daca va place 🙂

Pofta buna si multa sanatate!

Advertisements

One thought on “Sarmale vegane si ardei umpluti vegani in cea mai simpla reteta cu putinta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s