Gallery

Risotto cu urzici, mancare vegana originala, delicioasa, modesta


Iubesc orezul si de cele mai multe ori il prefer pe cel alb, romanesc. Dar daca mi-ar fi spus cineva ca voi manca vreodata pilaf cu urzici, probabil ca i-as fi ras in nas :))) Azi am mancat orez cu urzici, pilaf romanesc 100% vegan, delicios, sanatos si original 🙂

Il calesc in 4 linguri de ulei de masline, cu ceapa si usturoi. Il calesc timp de 3-4 minute amestecand mereu. Apoi incep sa adaug apa cu cescuta si amestec in continuu.

Fac asta pana cand e gata 🙂 Cam in 20 de minute ar trebui sa fie gata. Daca amestecati mereu, faina de orez incepe sa se desprinda de bob si se formeaza un risotto vegan, fara sa fie nevoie de branza ca sa devina cremos. Va avea consistenta cremoasa tocmai pentru ca amestecati mereu si atunci bobul se mai faramiteaza si se formeaza risotto.

La final, adaug urzici fierte si blenduite. Amestec bine si servesc langa orice fel de salata. De data asta am ales salata de gulii, morcov, telina, ulei de masline si zeama de lamaie 🙂

Sa aveti pofta si multa sanatate mai presus de orice!

Daca va plac retetele mele sau stiti cum pot fi imbunatatite, va invit sa lasati un comentariu mai jos. Obiectivul meu este sa gatesc mancare vegana cat mai sanatoasa si gustoasa asa ca primesc sfaturi utile cu mare bucurie. De asemenea, puteti sa descoperiti noi retete culinare vegane si vegetariene pe email sau sa dati like paginii de Facebook Vegantini. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s