Gallery

Urzici sotate si cartofi copti cu ulei de masline. O combinatie culinara geniala


Asa mancare buna, mai rar intalnesti 🙂 Iubesc mancarea vegana modesta. Asta inseamna sa coste putin si sa nu ceara efort incredibil. Sa fie rapida, simpla, nesofisticata. Dar sa fie gustoasa si sanatoasa.

Cel mai bun exemplu ar fi urzicile sotate alaturi de cartofi copti cu ulei de masline si usturoi.

Urzicile se spala si se aleg. Le luam cotorul batran si apoi le fierbem timp de 10 minute in apa cu sare si 3-4 catei de usturoi tocati marunt.

Cartofii se coc la cuptor sau se fierb in coaja. Apoi se decojesc si se soteaza in tigaie, cu ulei de masline si sare, timp de 3-4 minute, la foc mediu.

Urzicile fierte se scurg de apa lor, se soteaza si ele separat, cu ulei de masline si usturoi. 

Urzicile si cartofii se servesc impreuna, cu patrunjel maruntit deasupra si un pahar de vin alb alaturi 🙂

Sa aveti pofta si inspiratie sa gatiti cele mai bune retete culinare vegane, vegetariene si de post!

Daca va plac retetele mele sau stiti cum pot fi imbunatatite, va invit sa lasati un comentariu mai jos. Obiectivul meu este sa gatesc mancare vegana cat mai sanatoasa si gustoasa asa ca primesc sfaturi utile cu mare bucurie. De asemenea, puteti sa descoperiti noi retete culinare vegane si vegetariene pe email sau sa dati like paginii de Facebook Vegantini. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s