Gallery

Placinta vegana de dovleac si mere, speciala pentru masa de Paste


Dovleacul este pentru mine un simbol al belsugului, al fericirii, al unei gospodarii ingrijite 🙂 Asa e pentru mine. Stiu ca suna ciudat insa mie imi da impresia de casa buna si fericita 🙂

Pregatesc de multe ori placinte vegane, folosind acelasi aluat banal: apa, faina, sare, drojdie, ulei. 

In 500 de grame de faina adaug 1 cub de drojdie si peste pun 2 linguri de zahar si 100 de ml de apa. Framant maiaua si apoi incorporez faina adaugand la nevoie apa si apoi 5-6 linguri de ulei. Framant sa iasa o coca moale, modelabila. O las la crescut cu un prosop de bucatarie deasupra, eventual langa aragaz daca e vreun ochi aprins si am mancare de facut. Caldura grabeste fermentatia drojdiei si aluatul creste sigur.

Cand a crescut, cam in 30-45 de minute, iau coca si modelez cu sucitorul dreptunghiuri mari cat o tava de cuptor. Adaug la mijloc umplutura de dovleac si mere sotate in tigaie cu esenta de vanilie si zahar dupa gust. Apoi rulez un sul mare, ca un salam de biscuiti. Pun in tava unsa cu ulei si data cu faina. Dau la cuptor la foc mic-mediu pana cand aluatul devine auriu 🙂

Asta e tot. E simplu si nu aveti nevoie de oua, lapte sau altceva.

Pofta buna si Paste vegan fericit!

Mai multe retete vegane de Paste gasiti aici.

 

Advertisements

One thought on “Placinta vegana de dovleac si mere, speciala pentru masa de Paste

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s