Gallery

Cum sa faci trina acasa. Reteta simpla de sos vegan delicios


Trina se pronunta cu un “r” aproape absent. Este o mancare pe care o gasesti in Israel insa nu doar aici, sunt sigura.

Se prepara simplu de tot, din tahini, apa calduta, ulei de masline, sare si putin usturoi pisat. Tahini este pasta de susan. Se gaseste si in hipermarket-uri dar mai ales in magazinele turcesti, arabesti. Un borcan de tahini te poate tine si 3 luni daca nu faci humus prea des :))

Cum procedam? Luam 5 linguri de tahini si le adaugam intr-un bol de ceramica sau sticla. Nu lucrez cu plastic.

Adaugam apa calduta cam 100 de ml. Adaugam ulei de masline cam 5 linguri serioase, un praf de sare si maxim un catel de usturoi pisat marunt, facut praf. Amestecam bine de tot si daca mai e nevoie, adaugam apa sau ulei de masline.

Optional, puteti adauga si piper sau alte verdeturi care va plac insa nu va fi o reteta originala de trina. 

La final, puneti totul pe paine sau pe lipie libaneza. Mancati cu o salata alaturi. Daca doriti, trina merge de minune si in paste 🙂 Nu am incercat dar va promit sa pun reteta daca iese ceva bun.

 

In poze vedeti trina pe paine alba alaturi de salata de patrunjel, oregano si castraveti, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Combinatia a fost geniala. Am mancat fara sa mestec pana la capat :))

Sa fiti sanatosi si sa imi spuneti ce mancaruri straine mai descoperiti si voi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s