Gallery

Paste cu sos de masline kalamata si salata de patrunjel. Mancare vegana incredibil de gustoasa


Daca va plac maslinele, in mod cert stiti care sunt kalamata, un soi incredibil de gustos si sanatos. Iubesc maslinele kalamata fiindca au aroma de masline adevarate, nu cum sunt cele negre, care de multe ori nu sunt decat sarate si atat. Parca nu se mai simte aroma de ulei de masline.

Kalamata se gaseste peste tot. Atat pasta de masline, cat si masline intregi, cu samburi sau fara samburi, le puteti folosi intr-o varietate impresionata de retete culinare vegane, vegetariene, de post.

Cum prepar eu sosul de masline kalamata? Pasez masline kalamata fara samburi, direct in tocatorul de legume sau in blender. Adaug cam 200 de grame de masline, 6 linguri generoase de ulei de masline (adus din Italia de soacra mea careia ii multumesc de o mie de ori pentru aceasta minunatie de ulei), busuioc si oregano, 3-4 catei de usturoi, sare si piper. Blenduiesc totul bine si apoi pun pe foc exact 2-3 minute la foc mediu.

Nu vreau sa prajesc sosul, ci doar sa il innabus putin, sa ia iuteala de usturoi si toate ingredientele sa isi imprumute din aroma. 

Sosul il pun direct peste paste din grau dur si apoi le mai calesc putin, maxim 2 minute in tigaie.

Alaturi servesc o salata de patrunjel stropita cu zeama de lamaie si sare. Cam atat 🙂 Modest, simplu, rapid, 100% vegan.

Sa fiti sanatosi si sa aveti spor la retete culinare vegane, vegetariene si de post!

Advertisements

2 thoughts on “Paste cu sos de masline kalamata si salata de patrunjel. Mancare vegana incredibil de gustoasa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s