Gallery

Crostini cu pesto verde si humus indian. Brunch vegan genial de gustos


Cand am lansat Vegantini, mi-am dorit sa fie un blog culinar cu mancare vegana italiana. De aici si numele Vegantini. Mi s-a parut ca seamana cu un nume perfect pentru un mic restaurant italian, vegan 100%, intim 🙂 ❤

Asa cum bine stiti, sunt pasionata de arta culinara vegana cu specific italian. Am in casa cel putin 10 tipuri de paste, toate din grau dur si fara oua. Cu ele prepar mancare vegana delicioasa, simpla, sanatoasa, foarte aspectuoasa 🙂

Astazi am renuntat la paste si am ales o alta idee de brunch vegan, pornind de la pesto-ul verde pe care tocmai l-am pregatit pentru pastele de ieri. Mi-a ramas putin intr-un borcan si nu era de ajuns pentru inca o portie de paste.

Asa ca am pus paine la cuptor. Am lasat-o maxim 5 minute la foc mediu. Apoi am pus pe felie pesto-ul verde. Pe alta felie am pus humus indian.

Le-am lasat la cuptor la foc mediu inca 10 minute si apoi am servit totul cu o salata de valeriana si rosii cherry, stropita cu ulei de masline, zeama de lamaie si sare.

Reteta vegana de humus indian: Fierbeti 200 de grame de naut si schimbati apa de 3-4 ori. Fierbeti pana cand bobul de naut se sfarama cu usurinta intre degete. Nautul fiert se pune in tocator, nu tot daca nu aveti tocator mare. Adaugam 3 linguri de tahini (pasta de susan), 10 linguri de ulei de masline, 6 catei de usturoi, 1 varf de cutit de chimion (nu chimen caci sunt doua lucruri diferite), sare dupa gust. Blenduim si la final adaugam un varf de cutit de turmeric pudra. Acesta este humusul indian. Fara turmeric era humus clasic, libanez.

Reteta vegana de pesto verde: 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de usturoi verde, 1 legatura de patrunjel proaspat, 600 ml de humus proaspat facut de mine acasa. Tocati verdeturile si blenduiti cu humusul. Puneti amestecul pe foc mic timp de 10 minute cu ulei de masline si potriviti de sare si piper.

Dupa cum vedeti, avem 2 retete simple de paste tartinabile vegane 100%, delicioase si foarte sanatoase. Va recomand sa le preparati acasa si sa nu le luati din comert, cele mai multe avand conservanti si arome artificiale. Puteti prepara acasa mancare vegana delicioasa si foarte ieftina.

Mult succes si pofta buna!

Advertisements

4 thoughts on “Crostini cu pesto verde si humus indian. Brunch vegan genial de gustos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s