Gallery

Tocana de legume cu mangold, reteta vegana simpla si delicioasa


Vei mai dori o portie din aceasta tocana geniala. Este simplu si rapid de preparat, din ingrediente sanatoase si la indemana cam in orice sezon.


Aveti nevoie de: 5 cartofi, 1 morcov, 1/2 telina, 1/2 pastarnac, 1/2 radacina de patrunjel, 5 fire de mangold sau stevie, busuioc, oregano, ulei de masline, sare, piper, 300 de ml de suc de rosii, marar si patrunjel, 7-8 catei de usturoi.

Am sotat telina, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel in 4-5 linguri de ulei de masline intr-un ceaun dar puteti folosi si oala de inox.

Dupa 2 minute la foc mic, am adaugat cartofii tocati marunt. Adaugam 2-3 cani de apa incat cartofii sa fie aproape in totalitate acoperiti. Lasam la foc mic sa scada tocana de legume. Spre final, tocam 2-3 fire de mangold si le adaugam in oala. Daca nu aveti mangold, puteti foarte bine sa folositi stevie. Are gust si mai bun si este si mai ieftina 🙂 Eu am incercat mangold ca sa nu spun ca nu stiu ce e este :)) E prima oara cand incerc aceasta verdeata care se mai numeste si sfecla elvetiana.

Cand cartofii sunt fierti, adaugam sucul de rosii, sare si piper. Lasam sa fiarba minim 5 minute la foc mic.

Spre final, adaugam marar si patrunjel tocate marunt, cateii de usturoi tocati microscopic. Stingem focul si servim alaturi de salata de mangold sau orice alta salata aveti 🙂

Per total, avem o mancare vegana delicioasa, extrem de sanatoasa si plina de nutrienti necesari organismului. Cred in hrana cruda insa in acelasi timp cred ca organismul uman are nevoie si de ciorbe, supe, tocane, mancaruri vegane scazute la foc mic.

Mult succes in bucatarie si sanatate mai presus de orice!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s