Gallery

Ciorba de naut, un deliciu culinar vegan de nota 10


Ciorbele si supele nu lipsesc din frigiderul nostru. Zilnic mancam supa sau ciorba. Sau din ambele :))

Astazi am preparat o ciorba noua, nemaincercata pana acum iar rezultatul este cel putin delicios 🙂

Am preparat o ciorba vegana de naut, acrita cu zeama de lamaie, asezonata cu patrunjel. 

Ingrediente folosite: 200 de grame de naut fiert bine de tot, 5 cartofi micuti, 1 morcov, 1 radacina de pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, ulei de masline, 300 de ml de suc de rosii, busuioc, sare, 2 lamai zemoase.

Am fiert nautul si l-am lasat deoparte la scurs. Nu voi folosi apa de la naut pentru ciorba.

Am pus la fiert telina, morcovul, radacina de pastarnac si radacina de patrunjel, toate tocate marunt. Puteti sa le dati si pe razatoare daca va e mai usor asa.

Cand acestea au fost pe jumatate fierte, am adaugat cartofii si am lasat in continuare la fiert.

Separat, am pus la fiert sucul de rosii cu 5 linguri de ulei de masline, 3 frunze de busuioc maruntite si sare dupa gust.

Cand cartofii au fost si ei fierti, am adaugat nautul fiert si scurs bine. Am adaugat si sosul de rosii si am mai lasat la fiert inca 2 minute, la foc mediu.

La final, am adaugat patrunjelul tocat marunt si apoi zeama de lamaie. Am stins focul.

Adaugati cata zeama de lamaie doriti la aceasta ciorba de naut. Unii vor ciorba mai acra, altii mai dulce. Puteti foarte bine sa lasati zeama de lamaie separat iar cine doreste isi va pune pe loc, la masa. Nu produce indigestie sau alte efecte nedorite. Zeama de lamaie nu trebuie sa fiarba in ciorba. Important este ca nautul sa fie fiert si la fel si legumele.

bEu nu am avut la indemana asa ca am folosit zeama de lamaie.

Ciorba mea de naut a fost delicioasa. Am mancat 2 castroane pe loc, asemenea si sotul meu. Clara a mancat un castron de ciorba de naut cu o mana de crutoane alaturi. A fost genial de buna si o voi mai incerca 🙂

Pofta buna, multa sanatate si va mai astept pe Vegantini pentru noi retete culinare vegane, vegetariene si de post!

Advertisements

2 thoughts on “Ciorba de naut, un deliciu culinar vegan de nota 10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s