Gallery

Bruschete ideale pentru orice masa festiva, aperitiv, gustare lenesa sau cina frugala


Ce sa va mai spun… Noi mancam bruschete oricand vrem ceva delicios, simplu, usor. Folosim paine naturala si uneori fac eu ciabatta in casa.

Folosim doar suc de rosii natural, masline, ulei de masline extravirgin, oregano si busuioc, sare si usturoi.


Sosul este secretul pentru bruschete de calitate. El se prepara din suc de rosii pe care il punem la fiert intr-o oala de inox sau orice altceva doriti. Aici turnam si un fir subtire de ulei de masline, cativa catei de usturoi tocati marunt, frunze de busuioc si frunze de oregano, sare si putin piper.

Pentru copii, lesne de inteles ca nu trebuie sa puneti piper sau fulgi de chilli. Pentru adulti puteti sa faceti bruschetele cat de picante le doriti πŸ™‚ Le serviti o bere alaturi si va vor pomeni pana la adanci batraneti πŸ™‚

Sa revenim la sos. Il fierbeti la foc mic si adaugati si o cana de apa. Nu vrem sa prajim rosiile, ci sa le fierbem. Sosul fierbe cam in 10 minute maxim, cand scade apa.

Sosul rezultat se unge pe paine si apoi ornam cu masline, mai mult usturoi, frunze de busuioc, oregano si ce va mai doriti. Lacto-vegetarienii pot presara parmezan pe deasupra, asa cum face fiica mea. Feliile se pun la cuptor la foc mediu pana cand feliile de paine devin rumene.

Variantele de bruschete sunt numeroase. Va ofer mai jos cateva dintre cele mai bune variante:

  • bruschete vegane cu sos de rosii, broccoli tocat marunt si usturoi
  • bruschete vegane cu sos de rosii, pasta de masline kalamata si busuioc proaspat sau uscat
  • bruschete vegane cu sos de rosii si humus, plus frunze de patrunjel deasupra
  • bruschete vegane cu sos de rosii, tofu afumat si busuioc proaspat sau uscat
  • bruschete vegane cu sos de rosii, ardei copt si oregano proaspat sau uscat
  • bruschete vegane cu sos de rosii, capere si oregano sau busuioc
  • bruschete vegane cu sos de rosii, ciuperci sotate in prealabil si busuioc (nu mananc ciuperci crude sau semi-crude)
  • bruschete vegane cu sos de rosii, avocado si masline
  • bruschete vegane cu sos de rosii, migdale hidratate bine si taiate fulgi, oregano sau busuioc
  • bruschete vegane cu sos de rosii si pesto verde (ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, ulei de masline, sare, piper totul la blender pana se face pasta verde tartinabila. Aceasta se fierbe la foc mic timp de 10 minute ca sa ia din taria verdeturilor. Rezultatul se pune pe paine, in paste, peste orez, peste gnocchi πŸ™‚
  • bruschete vegane cu sos de rosii, porumb fiert si busuioc proaspat sau uscat
  • bruschete vegane cu rosii cubulete, ardei copt cubulete, dovlecel cubulete si oregano sau busuioc.

Dupa cum vedeti, sunt enorm de multe combinatii pentru a pregati niste bruschete mai mult decat decente, extrem de delicioase.Β 

Ce este interesant la ele este ca le puteti servi la orice ora. Eu ii fac fiicei mele seara, dupa cina, daca mai cere ceva. De obicei cere o gustare chiar inainte sa ne pregatim de somn si atunci aleg ceva cat mai simplu.

Multa sanatate, pofta buna si spor la retete culinare vegane, vegetariene si de post!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s