Gallery

Paste cu sos de rosii, masline si broccoli. Mancare italiana vegana


Daca sunt paste, ma declar multumita :)) De obicei mancam paste macar de 5 ori pe saptamana daca nu mai des, mult mai des. Obisnuiesc sa am macar o masa in timpul zilei in care sa am paste. Ideal ar fi sa avem paste integrale in meniu insa e ok sa fie si paste din grau dur.


Asa cum va spuneam de curand, pastele nu ingrasa. De ce nu se ingrasa italienii daca mananca asa de multe paste, ma intreba o prietena. I-am spus ca la ei conteaza mult cantitatile in care mananca paste, calitatea lor, cu ce le combina 🙂

Italienii nu mananca paste din faina alba, ci doar din grau dur si foarte adesea mananca paste din grau integral. Le combina cu ingrediente simple si le mananca al dente. Fiind al dente, pastele se digera foarte repede 🙂 Un secret tare!

Cum prepar eu mancarea vegana pe care o vedeti in poza?

Fierb paste al dente.

Fierb suc de rosii cu ulei de masline, oregano si busuioc, sare si usturoi maruntit.

Oparesc broccoli timp de 2 minute.

Apoi pun la foc sosul de rosii rezultat, pun acolo si broccoli-ul, maslinele kalamata si pastele si mai incing totul inca 2 minute maxim. Sting focul si mancam pana cand terminam cate o portie de paste de minim 250 de grame din care pastele sunt cam 100 – 150 de grame si restul broccoli, masline kalamata si sos de rosii cu usturoi 🙂

Pofta buna, spor la retete vegane si va mai astept pe Vegantini pentru si mai multe idei culinare!

Advertisements

One thought on “Paste cu sos de rosii, masline si broccoli. Mancare italiana vegana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s