Gallery

Fettucce cu humus, ardei gras si verdeturi aromate


Italia ma asteapta :)) Visez sa gatesc cum fac italiencele pricepute. Visez sa invat de la cele mai bune din domeniu 🙂 Pana atunci, ma joc in bucataria mea, cu ingrediente mai mult sau mai putin apropiate de ce ar folosi ele 🙂


Am fiert paste, cam 200 de grame. Am avut fettucce dar merge cu orice fel de paste, va asigur. Le vreau al dente asa ca respect ce scrie pe cutie, timpul de fierbere. Cand sunt fierte, le scurg, nu le clatesc.

Pun ulei de masline intr-o tigaie, la foc mic. Incing ardei gras tocat marunt. E ardei congelat de mine din vara trecuta, cumparat din piata la 2 lei kilogramul. Pun cam 6 kilograme, tocat, la congelator. Ajunge pana la noua recolta de ardei romanesc.

Sotez ardeiul rapid, 2 minute. Adaug 3 linguri de humus de casa. Adaug patrunjel tocat marunt, busuioc si oregano, proaspete daca aveti, uscate daca nu 🙂

Invart in sos timp de 3-4 minute la foc mic. Adaug si pastele, mai invart putin, pun capacul, sting focul. Beau o gura de vin si astept sa se innabuse cele mai bune fettucce din viata mea ❤

Sa aveti pofta, sa fiti sanatosi si sa mai veniti pe la mine, pe Vegantini 🙂 Gatesc zilnic ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s