Gallery

Tocanita de cartofi si naut, mancare vegana pentru trup si suflet


Vei manca tot si vei dori sa mai faci o runda din aceasta tocanita exceptionala. Am folosit 1 kilogram de cartofi, s-a mancat din prima si acum ma gandesc sa mai fac una, asa rapid :))


Am folosit: 1 kg de cartofi, 200 de grame de naut fiert bine, 1 legatura ceapa verde, 10 catei de usturoi, boia de ardei, curry nepicant, patrunjel, sare, piper, ulei de masline.

Fierbem cartofii cu o lingura de curry, 2 linguri de ulei de masline si cand sunt gata ii lasam deoparte la scurs si la racit. Se mai intaresc putin la suprafata si nu se mai faramiteaza cand ii sotam.

Fierbem nautul in mai multe ape. O parte il puteti face humus. Pastrati si pentru tocanita.

Cartofii fierti se pun intr-o tigaie in care am incins ulei de masline si unde am sotat ceapa verde cu tot cu frunze, timp de 1 minut impreuna cu usturoiul tocat marunt. Amestecam bine la foc mediu, adaugam si nautul, curry, boia de ardei, sare, piper. Mai adaugam ulei de masline daca mai dorim. Sotam totul timp de 2-3 minute si la final tocam patrunjelul si il incorporam in tocanita. Apoi punem capacul si lasam totul sa se innabuse.

Servim fierbinte, cu un pahar de vin rosu, alb, rose alaturi. Unul singur, pus pe sfert :))

Sa fiti sanatosi, sa mancati bine, sa gatiti usor si simplu si sa alegeti retete vegane si vegetariene cat mai des aveti chef 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s