Gallery

Chiftele vegane de linte verde si linte rosie. Mananci pana te opreste cineva


As vrea sa fi descoperit aceste chiftele cu ani in urma. Ar fi fost bestial 🙂 Sunt geniale, sanatoase, gustoase, le fac repede, mega-ieftine.

Ingrediente necesare pentru cele mai bune chiftele vegane mancate vreodata, ever, in galaxia noastra: 1 cana de linte verde, 1 cana de linte rosie, 1 cana de ceapa verde tocata, 1/2 cana de patrunjel tocat, 1/2 cana de marar tocat, 1 capatana de usturoi (mananc asa mult desi se pare ca sunt ruda cu Dracula :)) Am gasit un arbore genealogic misto de tot, facut de fii’mea si noi ne tragem de pe acolo, cu aproximatie), sare, 5 linguri fulgi de drojdie inactiva, 1 cana de tarate de ovaz, 1/2 cana de seminte de susan.


Spalam lintea verde si pe cea rosie pana cand apa iese curata. Le punem la fiert, mai intai pe cea verde si dupa 30 de minute o punem si pe cea rosie. Dupa 30 de minute, stingem focul pentru ca probabil ambele sunt gata. Daca nu sunt gata, inseamna ca la mine a fost focul dat la maxim si la voi nu, asa ca mai tineti pe foc pana cand ambele sunt gata.

Cand sunt gata, puneti totul intr-o tigaie, toata lintea. Adaugam ceapa verde tocata marunt, 6 linguri de ulei de masline si sotam la foc mic. Daca ati pus si zeama de la fiert lintea, e bine. O sa scada.

Adaugam mararul tocat, patrunjelul tocat, usturoiul tocat mujdei, sarea, piperul. Invartim mereu. Adaugam si drojdia inactiva si tarata de ovaz atat cat e necesar ca sa se lege o compozitie modelabila.

Vrem sa nu curga din lingura, insa nici sa nu fie super beton armat. E ceva ce necesita arta, mestesug, ochi format pentru chiftele :))

Din compozitie, cand s-a racit, luam cu lingura si formam turtite, in mana, fara faina. Sa aveti mainile mereu udate cu apa rece. Tineti o cana cu apa rece langa voi, udati mereu mainile in ea inainte de fiecare turtita.

Puneti turtitele pe gratar si intoarceti cand va spune intuitia ca sunt ele rumene. Lasati turtitele sa se faca bine, cu toate ca aveti o compozitie care poate fi mancata ca atare fiindca este perfect gatita. Vor deveni chiftele in toata regula, va asigur. Dar mai bine arata daca se rumenesc putin.

Chiftelele se servesc fierbinti, direct de pe gratar, sufland din gura dumicatul pe care incercati sa il mestecati, cu ochii mari si miscari haotice. Faceti-va vant fiindca nu o sa scoateti chifteaua, va asigur. E prea buna :)))

Puneti chiftele in paine, in chifla, in bagheta. Dati-i cu mustar, ketchup, mujdei, gem de prune, ce stiti ca va place voua mai mult si mai mult :))

Sa aveti pofta, sa nu ma injurati daca va ingrasati. Nici eu nu va injur ca ma ingras ca sa fac toate aceste experimente in folosul domeniului gastronomiei vegane de mare clasa :))

Advertisements

2 thoughts on “Chiftele vegane de linte verde si linte rosie. Mananci pana te opreste cineva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s