Gallery

Sandvis vegan delicios si simplu. Reteta rapida de burger vegan


Sandvis vegan, burger, chiftele in paine :)) Spuneti-i cum vreti. Eu va spun doar ca este genial si merita sa il luati la pachet sau sa il mancati dimineata, de la prima ora :))


Ingrediente: chiftele vegane, mustar, ceapa rosie, ceapa verde, paine integrala sau chifla sau bagheta, ketchup optional.

Dati un strat de mustar pe paine. Pe cealalta felie, daca doriti, dati un strat de ketchup. Montati frumos cate chiftele intra geometric si simetric pe una dintre felii. Adaugam ceapa verde tocata marunt sau ceapa rosie tocata marunt. Puneti cealalta felie si consumati pe loc sau la serviciu 🙂

Luati 2-3 sandvisuri de acest fel fiindca sunt super gustoase si nu o sa va ajunga unul singur. Am incercat eu si e deosebit de dificil sa mananci unul singur :)) Veganii sunt lacomi? Nu toti. Doar aia care au mancare buna la pachet.

Chiftelele vegane se pot face din cartofi, dovlecei, ceapa, marar, patrunjel, ulei de masline, usturoi pisat, drojdie inactiva. Ideea e sa faci o compozitie care sa se lege.

Chiftelele vegane se mai fac si din linte rosie sau din linte verde sau din ambele, in combinatie de 1 la 1. Adaugam si verdeturile clasice pentru chiftele, adica marar si patrunjel. Adaugam usturoi, ceapa tocata si scursa de zeama, putina faina de ovaz sau tarate de ovaz si drojdie inactiva care sa lege compozitia. Va garantez ca ies bine de tot.

Sa aveti pofta mare, sa fiti sanatosi, sa gatiti simplu si rapid si nu uitati sa alegeti chestii vegane, macar din cand in cand 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s