Gallery

Conopida cu rosii, mancare vegana simpla si delicioasa. Reteta e gata in 15 minute


Daca ai 15 minute la dispozitie, iti recomand sa prepari una dintre cele mai gustoase retete culinare vegane cu putinta 🙂 Conopida cu rosii este una dintre mancarurile copilariei mele 🙂 Mama o pregatea super des, din primele zile cand se gasea in piata si pana cand se termina sezonul.

Conopida este genial de sanatoasa. Lupta impotriva obezitatii, bacteriilor precum Helicobacter Pylori, virusurilor, cancerului, fungilor si nu numai.

Eu o prepar super simplu si rapid, intr-o reteta vegana genial de gustoasa.

Aveti nevoie de: 1 kg de conopida oparita timp de 5-10 minute in apa fierbinte-clocotita, 5-6 rosii, busuioc, ceapa alba, oregano, ulei de masline, usturoi.

Conopida se rupe in buchete si se pune la oparit – fiert. Nu vrem sa iasa terci asa ca voi decideti cum o faceti, daca vreti doar sa o opariti pana cand se inmoaie sau daca o fierbeti la foc mic. Ideea este sa fie gata, bine patrunsa dar sa nu se faca terci, praf, pilaf.

Separat, sotam rosiile tocate in 4-5 linguri de ulei de masline, cu ceapa tocata marunt, busuioc si oregano uscate, sare dupa gust. Sotam totul pana cand rosiile sunt gata. Daca e nevoie, adaugam si o canuta de apa, ca sa avem mai mult sos, daca rosiile nu lasa destul.

In acest sos adaugam spre final si 2-3 catei de usturoi tocati marunt sau pisati ca pentru mujdei. 

Cand conopida e fiarta, o scoatem la racit. Se va mai intari putin.

Cand s-a racit, o punem usor in sosul nostru de rosii si o tavalim bine pe toate partile. Punem capacul si lasam totul sa se innabuse, fara foc 🙂

Servim cald. Adultii o pot servi langa vin alb sau rose si merge de minune chiar si langa un cidru de mere 🙂 Este o mancare clasica de conopida cu rosii, una dintre cele mai iubite retete vegetariene din lume.

Mancarea de conopida cu rosii este ideala si pentru copii si pentru bebelusi. Ai mei au mancat si le-a placut enorm. Pentru David am pus foarte putina sare, mai deloc. Clara a mancat-o ca si mine, cu sare dar fara piper. Piper mi-am pus doar mie si sincer ar fi mers de minune si fara. Conopida are o aroma incredibil de gustoasa si care merita savurata ❤

Pofta buna si nu uitati sa mai veniti pe Vegantini! Gatesc zilnic si postez cat de des apuc 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s