Gallery

Supa rece de dovlecei cu rosii in stil italian. Mancare vegana de vara


Daca ai curaj sa aprinzi aragazul zilele astea, cand temperaturile urca lejer peste 36 de grade, ar fi recomandat sa o faci doar pentru o supa racoritoare de dovlecei. Nu de alta dar ajuta enorm 🙂 Si e cam singura supa care merge pe asa calduri 🙂


Ingrediente necesare: 1 morcov, 2 dovlecei, 1/2 telina, 5 rosii, ulei de masline, 2 catei de usturoi, cimbru, oregano, busuioc.

Fierbem morcovul si telina timp de minim 10 minute, tocate dupa plac. Eu aveam pe David in brate asa ca am tocat morcovul cum am putut, mai putin uniform :))

Apoi adaugam dovleceii tocati si lasam din nou la fiert pana cand dovleceii sunt aproape gata. Atunci adaugam sosul de rosii de care va voi povesti mai jos. Mai dam cateva clocote timp de 5-6 minute si apoi stingem focul.

Sosul de rosii se face din rosii tocate marunt, sotate in tigaie cu putin ulei si o cana de apa, cimbru, oregano, busuioc si 2 catei de usturoi maruntiti. Sosul e gata cam in 5-8 minute la foc mediu.

Supa de dovlecei si rosii se serveste cel mai bine rece, la temperatura camerei sau chiar de la frigider 🙂 Eu o prefer calda chiar si vara insa farmecul ei este sa fie servita rece pentru ca restabileste perfect echilibrul apei in organism 🙂

Pofta buna, multa sanatate si spor la retete culinare vegane, vegetariene si de post!

Advertisements

2 thoughts on “Supa rece de dovlecei cu rosii in stil italian. Mancare vegana de vara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s