Gallery

Shaorma vegana originala. 5 ingrediente si 15 minute pentru 5 shaorma la 5 lei bucata


Mancam vegan cat mai des cu putinta. Mancam si raw-vegan din cand in cand, macar intr-un anumit procent. Eu tind spre 40% raw-vegan. Restul e mancare gatita. Si fiindca nu mananc doar supe si tocanite, va prezint mancarea mea preferata, cea de rasfat complet: shaorma vegetariana – vegana – de post :))) E buna pentru cand nu imi mai pasa de silueta sau prefer sa uit de ea pentru cateva minute :))

Am folosit 5 ingrediente simple pentru o shaorma vegana exceptionala: cartofi dulci fierti si facuti piure, ardei kapia copt si decojit, rucola spalata, masline kalamata fara samburi si lipie libaneza.

Am fiert cartofii dulci la foc mare, dupa ce i-am decojit. Apoi i-am pisat cu furculita. Se fac piure instant.

Maslinele kalamata le-am pus fara samburi.

Ardeiul kapia a fost copt la flacara, in 4 minute, pe toate partile. Apoi l-am lasat 2 minute in zeama lui cu 3 picaturi de otet si putin ulei.

Am asamblat aceasta mancare vegana deosebit de dificila si pretentioasa :))) Mi-a luat maxim 1 minut pentru fiecare shaorma. Am facut 5 shaorma vegetariene, mari si grasane, din ingredientele cumparate de la market.

Am luat shaorma cu noi in drumetie. Nu va pot explica in cuvinte cat sunt de delicioase. Sunt pur si simplu divine. Nu am mancat in viata mea o shaorma vegana mai buna decat aceasta. Imaginati-va cat de dulce a fost piure-ul de cartofi dulci (pasta portocalie din poza), cat de dulce-acrisor a fost ardeiul copt. Gustul dulce-acrisor s-a combinat cu dulcele sarat al maslinelor si cu gustul piperat al rucolei. Au reusit impreuna sa faca o shaorma vegetariana de nota 10!

Va recomand sa puneti in lipii libaneze tot ce vreti voi, ce ingrediente va plac, ce aveti prin frigider si veti realiza o shaorma vegetariana exceptionala. Nu mi-as fi imaginat vreodata ca voi face shaorma cu cartofi dulci dar iata ca am reusit. Ideea e ca de obicei imi fac shaorma cu humus insa acum nu aveam asa ca am folosit piure de cartofi dulci.

Atentie la faptul ca orice shaorma vegetariana – vegana – de post ar trebui sa aiba o baza tartinabila, ceva untos care sa fie primul strat. Apoi pe el incepeti sa construiti. El e baza, cel putin pentru mine. Am observat ca asa ies cele mai bune shaorma si in plus, baza tartinabila tine la un loc restul ingredientelor :))

Pofta buna, multa sanatate, iubiti animalele si mancati vegan cat mai des cu putinta!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s